Image Not Found. |Over ons|Referenties|Contact

Temperatuurregeling

Met een goede temperatuurregeling kunt u optimaal gebruik maken van uw verwarmingsinstallatie. Door te kiezen voor een systeem dat past bij uw persoonlijke behoefte en uw installatie, kunt genieten van een optimaal comfort. Hiervoor bestaan diverse mogelijkheden:

Thermostaat
Met een thermostaat is het mogelijk uw persoonlijke temperatuurwens in te stellen. Door gebruik te maken van de juiste thermostaat is het mogelijk een hoog comfort te behalen en een optimaal rendement te verkrijgen.  

Met een moderne thermostaat is het mogelijk uw persoonlijke programma in te stellen. De thermostaat zorgt er verder voor dat u veel warmtecomfort krijgt maar toch zo min mogelijk gas verbruikt. Het is belangrijk dat de thermostaat goed ingesteld is.

Draadloze thermostaat
Honeywell Chronotherm wireless modulationDoor gebruik te maken van een draadloze thermostaat heeft u dezelfde voordelen als met een normale thermostaat, maar dan draadloos. U kunt de thermostaat dus meenemen naar de ruimte waar u verblijft. En er wordt natuurlijk niets aan de muur gemonteerd.

Het is ook mogelijk uw verwarming op afstand te regelen. Met een telefoonmodule kunt u eenvoudig de temperatuur van uw huis of vakantiewoning regelen. Bij aankomst is het dan al lekker warm.

Op dit moment zijn er diverse draadloze thermostaten leverbaar, afhankelijk van uw persoonlijke wensen en uw installatie kunnen wij u advies geven voor een goede thermostaat.

Duurzame thermostaat
Een HR ketel bespaart al veel energie, maar met een duurzame thermostaat bespaart u nog meer. Lees hier meer over een duurzame thermostaat.

Cenvax VAG5000Weersafhankelijke regeling
Een weersafhankelijke regeling regelt de warmtevoorziening aan de hand van de buitentemperatuur. Met dit systeem kunt u de temperatuurwens per ruimte instellen. Hierdoor is het uitermate geschikt voor (thuis)kantoren, utiliteitsgebouwen, villa’s of andere gebouwen waarbij ruimtes door mensen met verschillende warmtewensen gebruikt worden.

Er zijn verschillende weersafhankelijke regelingen beschikbaar. Het is van belang dat het juiste systeem wordt geïnstalleerd. Alleen dan ontstaat een optimaal comfort. Dit is onder andere afhankelijk van de cv ketel, radiatoren en eventueel vloerverwarming, het gebouw en uw persoonlijke wensen. Wij geven u graag advies. En natuurlijk regelen wij het systeem ook juist in. 

Thermostatische radiatorkranen
Naast de thermostaat is het ook mogelijk de ruimtetemperatuur te regelen met een thermostatische radiatorkraan. Door het plaatsen van een thermostatische radiatorkraan is het mogelijk de temperatuur van een specifiek vertrek eenvoudig te regelen. Het toepassen van een radiatorkraan is mogelijk op elke radiator. Daarnaast is het mogelijk te kiezen voor een digitale radiatorkraan, hiermee kunt u zelfs een programma met verschillende tijdzones instellen.

Stadsverwarming
Met stadsverwarming maakt u gebruik van een collectieve verwarmingsmethode. Maar natuurlijk betekent dit niet dat u uw persoonlijke warmtewensen niet zou kunnen verwezenlijken. Wanneer u optimaal gebruik wilt maken van stadsverwarming, en hetzelfde comfort wilt hebben als met traditionele verwarming, is het belangrijk dat u gebruik maakt van een goede warmteregeling. Dan kunt u bijvoorbeeld ook de temperatuur instellen per ruimte.