Image Not Found. |Over ons|Referenties|Contact

Luchtverwarming

Naast warmteafgifte kan luchtverwarming meerdere functies hebben, zoals ventileren, filteren en koelen. Elk jaargetijde dus een aangename luchtcirculatie, een behaaglijk warm of juist aangenaam koel klimaat in uw hele bedrijf. Ook zorgt luchtverwarming voor een gezond zuurstofgehalte, een betere luchtzuiverheid en een gezonder vochtigheidspercentage.

Door de huidige innovatieve producten wordt het milieu minder belast en door de warmteterugwinning bespaart u ook nog eens op uw stookkosten.

2 Wolf heatersHeaters en luchtdrukkers
Het gebruik van heaters is ideaal voor bedrijfshallen. Met behulp van heaters is het mogelijk een grote ruimte snel te verwarmen. Luchtverwarming reageert namelijk zeer direct en verdeelt zich geleidelijk over de ruimte zodat een goed binnenklimaat ontstaat. Daarnaast nemen heaters geen extra ruimte in, zodat er geen belemmeringen ontstaan op de werkvloer.

Indirect gestookte heater
Een indirect gestookte heater verwarmt de lucht door middel van de warmte afkomstig van een externe warmtebron, zoals een cv-ketel of stadsverwarming. Dit type is vooral geschikt voor kleine bedrijfshallen.Wolf heater

Direct gestookte heaters
Een direct gestookte heater is aangesloten op de gasleiding en ontwikkeld dus zelf warmte om de lucht te verwarmen. Het toepassen van direct gestookte heaters is vooral rendabel voor grotere bedrijfshallen of als er geen warmtebron aanwezig is. Doordat de heaters individueel instelbaar zijn ontstaat een ideale manier van verwarmen met veel comfort.

Door gebruik te maken van luchtdrukkers verbetert het rendement van de heaters. Luchtdrukkers zorgen ervoor dat de opgestegen warme lucht weer terug naar de werkomgeving wordt gedrukt. Op deze manier wordt er Reznor luchtdrukkergeen warmte verspilt en ontstaat dus een hoger rendement.

Bij de keuze voor heaters is het belangrijk dat er rekening wordt gehouden met uw persoonlijke wensen en de werkzaamheden die in de ruimte worden verricht. Wij zullen u altijd advies geven wat voor u de beste oplossing is. Daarnaast willen wij u ook graag van dienst zijn voor de vervanging van bestaande heaters.

Wij leveren en monteren heaters en luchtdrukkers van Reznor, Thermagas, Winterwarm en Wolf.

Luchtgordijn
LSA luchtgordijnenEen luchtgordijn is een verwarmingssysteem dat ideaal toepasbaar is bij een ontvangstruimte waar de deuren vaak open gaan of zelfs permanent open staan, zoals in een winkel. Dit zorgt voor een warme en uitnodigende toegang.

Daarnaast zorgt een luchtgordijn voor een aangenaam binnenklimaat. De warme luchtstroom houdt de koude lucht tegen, waardoor er een stabiel en comfortabel binnenklimaat ontstaat. In de zomer zorgt dezelfde luchtstroom ervoor dat de warme lucht buiten blijft. Door gebruik te maken van een luchtgordijn ontstaat niet alleen een comfortabel klimaat, maar bespaart u ook energie, doordat de warmte niet verloren gaat.

De keuze voor een geschikt luchtgordijn is afhankelijk van uw persoonlijke wensen, de bouwkundige situatie en de achterliggende verwarmingsinstallatie. Wij zullen u altijd advies geven wat voor u de beste oplossing is. Daarnaast willen wij u ook graag van dienst zijn voor de vervanging van bestaande luchtgordijnen.

Wij leveren en monteren luchtgordijnen van Biddle, GEA Happel, LSA en Thermagas.

Luchtbehandelingskast
luchtbehandelingskastDoor gebruik te maken van een LBH-kast voorziet u uw gebouw van een ideaal, comfortabel en gezond binnenklimaat. Luchtbehandelingskasten zijn vooral geschikt voor kantoorruimtes, sportzalen en zwembaden. Met een LBH-kast is het mogelijk de lucht te verwarmen, koelen, filteren en ontvochtigen. Er wordt buitenlucht aangezogen en bewerkt in de luchtbehandelingskast, vervolgens wordt de lucht via kanalen naar de verschillende ruimtes geleidt. De vuile lucht wordt uit de ruimtes afgezogen en afgevoerd. Zo ontstaat een gebalanceerd systeem voor verwarming, ventilatie en koeling. Daarnaast bestaan er ook luchtbehandelingskasten met een warmteterugwinning (WTW) systeem. Hierbij wordt de schone aanvoerlucht verwarmt met de warme afvoerlucht.

Wij kunnen u altijd voorzien van advies voor een volledige installatie van een luchtbehandelingskast inclusief alle kanalen, regeltechniek enzovoort. Ook bepalen wij de benodigde capaciteit en welk type het best past bij uw wensen. Ook voor renovatie van bestaande luchtbehandelingssystemen zijn wij u graag van dienst.

Wij leveren en monteren luchtbehandelingskasten van Alko, GEA Happel en Verhulst.

Onderhoud
Ook het onderhoud van een heater, luchtgordijn en luchtbehandelingskast is belangrijk. Niet alleen voor de levensduur, maar ook voor het gasverbruik, behoud van de functie en het comfort. Hierbij wordt onder andere alles gecontroleerd, schoongemaakt en worden er filters vervangen.