Image Not Found. |Over ons|Referenties|Contact

Cascadesysteem en utiliteitsverwarming

Cadcadesysteem
Voor het verwarmen van bijvoorbeeld een bedrijfspand of kantoor kan een cascadesysteem de ideale oplossing zijn.

Ketelhuis Gamma Veenendaal.jpgEen cascadesysteem is een oplossing waarbij gekozen wordt voor meerdere cv ketels met een lager vermogen die samen voorzien in de totale warmtevraag. Het totaal aantal ketels en het vermogen van de individuele ketels wordt bepaald aan de hand van de persoonlijke wensen en gebouweisen. Op deze manier wordt uw gebouw efficiënt verwarmd en/of voorzien van warm tapwater.

Een cascadesysteem heeft als voordeel dat er zeer efficiënt ingegaan kan worden op de steeds wisselende warmtevraag. Op deze manier wordt er niet onnodig veel gas verbruikt waardoor u tussen de 25 en 40 procent op uw stookkosten bespaart. Daarnaast is de keuze voor een cascadesysteem zeer bedrijfszeker, omdat het systeem bestaat uit meerdere warmteopwekkers waardoor totale uitval van het systeem zeer klein is.

Voordelen cascadesysteem:

 • zeer nauwkeurige afstemming op wisselende warmtevraag

 • lange levensduur door gelijkmatige belasting van de ketels

 • door kleinere afmetingen van de ketels is er een kleinere ketelruimte nodig

 • onderhoud is eenvoudiger en dus goedkoper uitvoerbaar

 • zoneregeling mogelijk

 • energievriendelijke oplossing

 • lagere werkingskosten

Wij maken altijd gebruik van kwalitatief hoogwaardige ketels van Remeha of Nefit. Daarnaast maken wij ook gebruik van goede aansluitmaterialen en cascaderegelingen. Ook lassen wij zelf cascadeopstellingen zodat er een vrije indeling te maken is die past bij de technische ruimte. Het juist aanleggen van een cascadesysteem is van groot belang, uw bedrijf mag immers nooit in de kou zitten. Een cascadesysteem is prima toepasbaar in nieuwbouwprojecten maar ook bij renovatie van een bestaand systeem.

Utiliteitsverwarming
Voor het verwarmen van grote en/of utilitaire gebouwen zoals kassen, zwembaden, scholen, ziekenhuizen of grote bedrijfspanden is een grotere aanpak nodig. Hierbij wordt meestal gebruik gemaakt van staande HR-ketels met grote tot zeer grote vermogens.  

utiliteitsverwarming Remeha Gas 3002 EcoDeze installaties verbruiken vaak veel gas, daarom is het belangrijk dat ze zo zuinig mogelijk zijn. De juiste capaciteit is hierbij zeer belangrijk. Is deze te laag dan wordt het gebouw niet warm, maar is deze te hoog dan wordt er onnodig veel gas verbruikt.

Deze ketels worden geplaatst in een ketelhuis waar ook de rest van de installatie wordt gerealiseerd. Deze bestaat onder andere uit: 

 • aanvoer / retour

 • verdelers 

 • pompen

 • gasleidingen

 • regeltechniek

Het is mogelijk een bestaande situatie te renoveren, maar ook een complete nieuwe installatie is geen probleem.  Er wordt altijd een ontwerp van de volledige installatie gemaakt. Wij maken gebruik van betrouwbare merken als Remeha en Nefit. Daarnaast maken wij ook gebruik van kwalitatief hoogwaardige aansluitmaterialen.

Advies

Wij zullen u altijd adviseren welk systeem het best past bij uw wensen, het gebouw en het achterliggende installatieprincipe. Ook de juiste capaciteit wordt hierbij bepaald. Daarnaast kunnen wij ook de totale installatie realiseren in combinatie met bijvoorbeeld heaters, radiatoren, regelapparatuur en andere zaken. Zo kan alles goed afgestemd worden, zodat het systeem optimaal benut kan worden en het klimaat precies geregeld kan worden.

Onderhoud
Ook het onderhoud van een cascadesysteem of utiliteitsverwarming is belangrijk. Niet alleen voor de levensduur, maar ook voor het gasverbruik, behoud van de functie en het comfort. Natuurlijk moet de verwarming van uw bedrijf betrouwbaar zijn. Én het is ook nog eens beter voor de volksgezondheid en het milieu.

Daarnaast moet een cascadesysteem voor bedrijfsdoeleinden met een vermogen tot 100 kW eens per vier jaar gekeurd worden en een systeem van meer dan 100kW eens per twee jaar.