Image Not Found. |Over ons|Referenties|Contact

Ventilatie

Huizen zijn tegenwoordig goed geïsoleerd. Hierdoor is er bijna geen natuurlijke ventilatie meer. Zorg daarom zelf voor voldoende ventilatie, dit is noodzakelijk voor een gezond leefklimaat. Mechanische ventilatie is hiervoor een goede oplossing. Zo'n systeem zorgt voor afvoer van vochtige lucht met stof en andere vuiligheid. Zo voorkomt u muffe lucht, schimmels, bacteriën en virussen. Maar natuurlijk is er ook aanvoer van verse buitenlucht nodig.

mechanische balansventilatie woonhuis.jpgMogelijkheden voor woonhuizen  
- Een standaard systeem, ook wel mechanische ventilatie, dat alleen de badkamer, badkamer, keuken, toilet en wasmachineruimte of zelfs alle ruimtes afzuigt. Hierbij moet u dus zelf zorgen voor voldoende aanvoer van verse buitenlucht, bijvoorbeeld via ramen of ventilatieroosters. Dit kan zowel centraal als decentraal worden aangelegd. Een centraal systeem zuigt alle ruimtes af via één unit. Bij een decentraal systeem wordt gebruik gemaakt van één unit per ruimte. Dit wordt meestal toegepast wanneer het systeem achteraf wordt aangelegd.

- Een gebalanceerd systeem waarbij zowel vuile lucht wordt afgezogen als verse lucht wordt toegevoerd.

- En als laatste kan er een warmteterugwinunit tussen geplaatst worden. Deze benut de warmte uit de afgezogen lucht om de verse aangezogen buitenlucht te verwarmen. Meer hierover vindt u bij warmteterugwinning.

Een juist systeem en juiste aanleg zorgt voor een goed werkend systeem!
Wilt u mechanische ventilatie in uw huis? Dan is het belangrijk dat u het juiste systeem kiest. Het moet passen bij de woning of het gebouw, en bij uw persoonlijke behoefte. Wij houden altijd rekening met een zo ergonomisch mogelijke plaatsing van zowel de unit, de benodigde kanalen als de afzuig- en toevoerpunten. Daarnaast maken wij een berekening voor de benodigde ventilatiecapaciteit. Als laatste maken wij uitsluitend gebruik van A kwaliteitproducten. Daarom leveren en installeren wij mechanische ventilatiesystemen van Brink, Orcon en Stork.

Alleen op deze manier is een écht rendabel, luchtdicht en tochtvrij systeem te realiseren met een zeer lange levensduur. Wij voorzien u graag van goed advies en natuurlijk maken wij ook een vrijblijvende offerte.

Onderhoud
Om een goede werking te behouden moet een mechanisch ventilatiesysteem natuurlijk ook worden onderhouden. Zo zijn de werkingskosten van een vuil systeem hoger en zorgen vuile filters voor ongezonde lucht. Meer informatie over onderhoud van uw mechanische ventilatie.