Image Not Found. |Over ons|Referenties|Contact

Subsidie

Zonnepanelen
Als u als particulier zonnepanelen koopt, kunt u de btw op aanschaf en installatie terugvragen van de Belastingdienst.

De belastingregel geldt met terugwerkende kracht sinds 20 juni 2013, als reactie op een uitspraak van het Europese Hof van Justitie. Ook consumenten die na 20 juni zonnepanelen hebben laten installeren, kunnen van de nieuwe regels profiteren.

Het terugvragen van de BTW is zo eenvoudig, dat een consument dat goed zelf kan doen. Het is niet moeilijker dan het aanvragen van de subsidie op zonnepanelen, die tot augustus 2013 beschikbaar was.

ISDE regeling
Vanaf 1-1-2016 is de investeringsubsidie duurzame energie van toepassing. Deze nieuwe subsidieregeling zorgt voor een financiële ondersteuning bij de aanschaf van onder andere een warmtepomp en of zonneboiler. De regeling is zowel van toepassing voor particulieren gebruikers als zakelijk.

Met deze ondersteuning is het dus mogelijk uw huis/gebouw te verduurzamen waardoor u kunt besparen op uw energiekosten, minder CO2 uitstoot en een hoger comfort behaalt.

De subsidie is o.a. van toepassing op:

  • Lucht-water warmtepomp      min. € 2.000,- subsidie

  • Water-water warmtepomp      min. € 2.500,-

  • Hybride warmtepomp            min. € 1.000,-

  • Warmtepompboiler               € 500,-

  • Zonneboiler                        min. € 500,-       

Alle geselecteerde producten moeten wel opgenomen zijn in de apparatenlijsten om aan de subsidieaanvraag te voldoen. Het exacte bedrag verschilt per installatie.

Duurzame energie extra interessant voor bedrijven
Voor bedrijven is het extra interessant om te investeren in duurzame energie. Niet alleen profileert u uw bedrijf als een vooruitstrevend en milieuvriendelijk bedrijf, u bespaart ook op de steeds stijgende energiekosten.

EIA en MIA/Vamil
Daarnaast kunt u gebruik maken van de mogelijkheid de investering af te trekken van uw belasting. Daardoor betaalt u minder inkomsten- of vennootschapsbelasting èn krijgt u een eigen duurzame energievoorziening waarmee u in de toekomst veel energiekosten bespaart. Via de website van AgentschapNL vindt u meer informatie over welke mogelijkheden er bestaan voor de Energie-investeringsaftrek (EIA) en de Milieu Investerings aftrek (MIA) / willekeurige afschrijving milieu-investeringen (Vamil).

SDE+
Voor duurzame investering in bijvoorbeeld geothermie, zonnepanelen/zonneboiler of windenergie is het mogelijk onder bepaalde voorwaarden gebruik te maken van de SDE+ regeling. De SDE+ regeling is  een exploitatiesubsidie. Dit betekent dat u geen subsidie krijgt voor de aanschaf van het product maar een subsidie ontvangt voor de opgewekte duurzame energie. Kijk hier voor de exacte voorwaarden en te ontvangen subsidies:

Wanneer u geïnteresseerd bent in het gebruik van deze regeling kunnen wij u altijd adviseren over de beste duurzame oplossing voor uw bedrijf. Natuurlijk maken wij een berekening om te zien hoe efficiënt het is. Ook maken wij  alle aspecten in orde voor de aanvraag van de regeling.