Image Not Found. |Over ons|Referenties|Contact

WTW ventilatie

Gezonde luchtkwaliteit in huis èn energiebesparing
Het ventileren van uw woonhuis is van groot belang voor uw gezondheid. Door te kiezen voor een WTW gebalanceerd ventilatiesysteem heeft u niet alleen gezonde lucht maar bespaart u ook op uw energierekening. 

Een balansventilatiesysteem met warmterugwinning gebruikt de warme retourlucht voor het opwarmen van de frisse inkomende buitenlucht. Deze verwarmde buitenlucht verwarmt de vertrekken in uw woning, kantoor of bedrijfshal. Het toepassen van een WTW (gebalanceerd) ventilatiesysteem is het best mogelijk tijdens de nieuwbouw van uw woning.

Een WTW unit is in uw kantoor of bedrijfshal eventueel ook toepasbaar in combinatie met een luchtbehandelingskast. Bekijk hier de zakelijke toepassingen.

wtw-ventilatie.jpg


Voordelen van WTW ventilatie:

  • optimaal en gezond leefcomfort door gefilterde buitenlucht

  • hoog rendement circa 90%

  • laag geluidsniveau, geen buitengeluid door rooster of geopende ramen

  • voldoende ventilatie met gering energieverlies

  • geen tochtverschijnselen

  • geen vochtproblemen met als gevolg schimmels en huismijten

  • lange levensduur

Een juist systeem en aanleg zorgt voor een goed werkend systeem!
Wilt u een warmteterugwinunit in uw huis? Dan is het belangrijk dat u het juiste systeem kiest. Het moet passen bij de woning of het gebouw, en bij uw persoonlijke behoefte. Wij houden altijd rekening met een zo dynamisch mogelijke plaatsing van zowel de unit, de benodigde kanalen als de afzuig- en toevoerpunten. Daarnaast maken wij een berekening voor de benodigde ventilatiecapaciteit. Als laatste maken wij uitsluitend gebruik van A kwaliteit WTW units en luchtkanalen.

Alleen op deze manier is een ècht rendabel, luchtdicht en tochtvrij systeem te realiseren met een zeer lange levensduur. Eventueel koppelen wij het systeem aan de cv-ketel. Omdat er dan maar één dakdoorvoer nodig is, vallen de installatiekosten lager uit. Wij voorzien u graag van goed advies en natuurlijk maken wij ook een vrijblijvende offerte.

Onderhoud
Wanneer u in het bezit bent van een WTW ventilatiesysteem is onderhoud belangrijk. Alleen dan blijft het systeem werken zoals het bedoeld is. Zo zijn de werkingskosten van een vuil systeem hoger en zorgen vuile filters voor ongezonde lucht. Meer informatie over het onderhoud van uw WTW ventilatiesysteem.

Wij maken gebruik van de ventilatie systemen van Brink, Orcon, Remeha (WTW koppeling), Stork en Vaillant.