Image Not Found. |Over ons|Referenties|Contact

Warmtekrachtkoppeling (WKK)

Vaillant-WKK.jpgUw EIGEN energiebron voor verwarming, stroom en warm water.

Een warmtekrachtkoppeling biedt u een zeer efficiënt systeem, dankzij de combinatie van warmte en elektriciteit.

Door gebruik te maken van de warmte die opgewekt wordt, bij de productie van warm water voor verwarming en warm tapwater, kan veel energie worden bespaard. Een warmtekrachtkoppeling gebruikt deze warmte om elektriciteit op te wekken. En dat allemaal in een apparaat met compacte afmetingen.

Het lokaal produceren van stroom levert een veel hoger werkingsrendement dan de traditionele manier. U maakt als het ware ”dubbel” gebruik van uw energie, waardoor u niet alleen 50% van uw CO2  uitstoot reduceert maar ook nog eens  35% tot 50% bespaart op uw totale energiekosten.

Daarnaast biedt een warmtekrachtkoppeling ook zekerheid, u heeft immers altijd uw eigen energiebron. Wanneer u meer energie produceert dan nodig is voor uw eigen energiebehoefte, kunt u deze stroom terug leveren aan de energieleverancier. Voor meer informatie hierover verwijzen wij u naar www.smartpowerfoundation.nl.

Een normale warmtekrachtkoppeling werkt op aardgas maar het is ook mogelijk te kiezen voor groengas/biogas of propaan. Door te kiezen voor biogas ontstaat zelfs een CO2 neutraal systeem, waardoor het extra milieuvriendelijk wordt.

Andere voordelen van een warmtekrachtkoppeling:viessmann_bhkw.jpg

  • terug verdientijd van 4-5 jaar

  • lange levensduur

  • hoog elektrisch rendement door efficiënte motoren

  • zekerheid

  • lange onderhoudsintervallen

Een warmtekrachtkoppeling is in principe toepasbaar in alle gebouwen zowel nieuwbouw als bestaande bouw en voor zowel particulier als zakelijk gebruik. Wel is het belangrijk om te kijken of de toepassing van een warmtekrachtkoppeling voor u ook daadwerkelijk efficiënt is. Belangrijk hierbij zijn het gas- en stroomverbruik en eventueel benodigde aanpassingen aan de installatie. Wij proberen u altijd een zo goed mogelijk advies te geven over
de beste toepassing voor u en wij dragen zorg voor een
degelijke installatie. 

Merken die wij leveren: Buderus, Remeha, en Viesmann.