Image Not Found. |Over ons|Referenties|Contact

Vaillant geoTHERM hybride systeem

Vaillant_geoTHERM_hybride.jpgVaillant heeft vanaf 2012 een nieuw milieuvriendelijk en duurzaam systeem: het geoTHERM hybride 3 kW systeem. Het geoTHERM hybride 3 kW systeem bestaat uit een lucht- of bodemgebonden warmtepomp gekoppeld aan een HR-ketel. En het mooie is dat het geoTHERM hybride systeem compatibel is met alle Vaillant HR-ketels die jonger zijn dan vijf jaar.

Werking

De grond en de buitenlucht zijn gratis beschikbare energiebronnen. Hier maakt het geoTHERM hybride systeem dan ook maximaal gebruik van. Het totaalsysteem is verkrijgbaar in twee modellen: hybride air en hybride brine. In beide gevallen wordt warmte uit de natuur gehaald. Deze warmte wordt vervolgens gebruikt om uw woning te verwarmen zonder dat daarbij gebruik wordt gemaakt van uw cv-ketel. Indien de warmtevraag hoger is dan de warmtepomp kan leveren springt de cv-ketel bij. Een optimale combinatie!

De slimme thermostaat berekent zelf welke energiebron het hoogste rendement biedt rekening houdend met de gas- en energiekosten. Daarnaast wordt de buitentemperatuur via de buitensensor constant in de gaten gehouden en meeberekend. Zo profiteert u altijd van de meest voordelige optie, de warmtepomp of de cv-ketel. Beide systemen zijn geschikt voor zowel nieuwbouwwoningen als bestaande huizen.

geoTHERM hybride air
Dit model heeft een luchtunit die zorgt voor het aanzuigen van de buitenlucht. Deze luchtunit hangt binnen in uw woning en is aangesloten op de warmtepomp. Deze haalt de energie eruit in de vorm van warmte. Vervolgens wordt deze warmte naar een hogere temperatuur gebracht en gaat daarna naar het cv-systeem.

geoTHERM hybride brine
Dit model gebruikt een grondbron. Deze grondbron wordt op een diepte geboord waar het hoogste rendement wordt behaald. Hieruit komen twee leidingen die aangesloten zijn aan de warmtepomp. De warmtepomp is weer gekoppeld aan de HR-ketel. Een compressor brengt deze warmte naar een hogere temperatuur en vervolgens via een platenwisselaar naar het cv-systeem.

Verwarmen, koelen én heerlijk warm kraanwater
’s Winters lekker behaaglijk, in de zomer heerlijk koel en altijd ruim warm water uit de kraan. Met het geoTHERM hybride systeem kan de woning niet alleen aangenaam worden verwarmd. In de zomer kan het huis ook worden gekoeld door het omkeren van het warmtepompproces. Milieuvriendelijk en zonder zorgen. U bespaart immers 35% op energie en 25% op uw energiekosten. Bovendien verlaagt u de CO2-uitstoot met 35%.

Gebruiksvriendelijke design thermostaat
Het geoTHERM hybride systeem wordt aangestuurd door een stijlvolle gebruiksvriendelijke design
thermostaat. De thermostaat is voorzien van een groot blauw verlicht display. Daarnaast is deze zeer eenvoudig handmatig en/of met een weekprogramma instelbaar. De gewenste temperatuur is altijd met de draaiknop direct aan te passen. Tevens is een zogeheten 2-temperaturenzonekit beschikbaar waarmee u onafhankelijk de temperatuur op uw beneden- en bovenverdieping kunt regelen. U maakt hierbij gebruik van een tweede thermostaat namelijk. Dit maakt het veelzijdige totaalsysteem zeer gemakkelijk in het gebruik en u bespaart op efficiënte wijze energie.

Muisstil

Bovendien is het energiezuinige systeem muisstil door de beste dempingstechnieken en perfecte isolatie. Zo is de luchtunit van binnen en buiten geïsoleerd en uitgerust met een modulerende ventilator die langzaam en geruisloos opstart. Daarnaast is de hoogefficiënte warmtepomp geluidsarm door de gedempte compressor. Dit alles maakt het geoTHERM hybride systeem trillingsvrij en fluisterstil.