Image Not Found. |Over ons|Referenties|Contact

eVita HRe-ketel

Uw eigen kleine energiecentrale in huis
Een HR-ketel is tegenwoordig heel normaal, maar er is nu een nog efficiëntere ketel, de HRe-ketel. Hierin staat de “e” voor elektriciteit. Een HRe ketel wekt, zodra hij aanslaat voor de verwarming, zo’n 1000W elektriciteit op.

De enige èchte HRe

Deze energie wordt direct teruggevoerd naar uw stroomnetwerk en kan dus direct worden gebruikt. Is het verbruik in huis op dat moment laag, dan wordt de energie teruggeleverd aan uw energieleverancier. De nieuwe eVita HRe-ketel van Remeha is tot nu toe de enige èchte HRe-ketel en behaalt een rendement van maar liefst 140%. 

Beter dan een elektriciteitscentraleRemeha_eVita.jpg
Een HRe-ketel werkt via een zogenaamde Micro-WKK ofwel Micro-WarmteKrachtKoppeling. Dit houdt in dat met een brandstof niet alleen warmte wordt opgewekt, maar deze ook nog eens extra wordt benut door elektriciteit op te wekken. In grote elektriciteitscentrales gaat een heel groot deel van de ontstane warmte verloren. De elektriciteit die een HRe-ketel opwekt zorgt voor 60% minder CO2-uitstoot per kWh dan in een energiecentrale.

Besparing

Met een HRe-ketel neemt u minder energie af van uw energieleverancier en de elektriciteit die u zelf opwekt is veel goedkoper. Als u relatief veel energie gebruikt kan dit dus een forse besparing betekenen. Naar schatting zullen de totale energiekosten zo’n 20% lager uitvallen.

Op korte termijn zal de nieuwe elektriciteitswet van kracht zijn. Hierin staat dat u voor de teruggeleverde elektriciteit van uw energieleverancier een vergoeding krijgt. Deze zal gelijk zijn aan het bedrag dat u ervoor betaalt. Voor meer informatie hierover verwijzen wij u naar www.smartpowerfoundation.nl.

eVita HRe gecertificeerd

Wij zijn officieel Remeha eVita gecertificeerd en beschikken dus over de specifieke kennis en vakbekwaamheid om de Remehe eVita te installeren en onderhouden.